Повітряні булочки-троянди з начинкою. Ділюся рецептом
Булочки виходять ніжні і красиві. Тісто м’яке, як пух. Яблучна начинка надає булочкам легку кислинку і робить їх особливо смачними. Булочки довго залишаються м’якими і приємними на смак.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Для тіста
- 150 грам домашнього сиру
- 1 куряче яйце
- 100 грам цукру
- дрібка солі
- 1 грам ваніліну
- 200 мілілітрів молока
- 7 грам сухих дріжджів
- 500 грам пшеничного борошна
- 100 грам вершкового масла
Начинка
- 300 грам густого повидла
- жовток
Покроковий процес приготування:
1. У чашку кладемо сир, додаємо куряче яйце, цукор, сіль і ванілін. Потім вливаємо молоко і кладемо дріжджі, перемішуємо.
2. У масу просіваємо 430 грам пшеничного борошна, перемішуємо і замішуємо тісто. Додаємо решту по мірі необхідності. В практично замішане тісто додаємо вершкове масло і замішуємо до м’якості.
3. Готове тісто кладемо в миску, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 1-1,5 години.
4. Через відведений час перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном і ділимо на 12 частин. Кожну частину округлюємо і залишаємо під плівкою на 10-12 хвилин.
5. Беремо одну кульку, розкачуємо в пласт діаметром 10 см., в центр кладемо начинку і робимо 4 надрізу від начинки до краю коржа. З’єднуємо тісто так, щоб вийшла трояндочка. Точно також формуючи інші булочки.
6. Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Накриваємо плівкою і залишаємо на расстойку на 40 хвилин.
7. Змащуємо булочки жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин.
8. Готові булочки присипаємо пудрою і подаємо до столу.