Простий у приготуванні салат в банці на зиму

Вже давно, ще з часів перебудови, увійшли в наше життя зимові заготовки. Не відкриєм Америки, якщо запропонуєм Вам приготувати салат з рисом, який вже багато років готують господині.

Складові:

  • Свіжі томати 3,5 кг.;
  • Ріпчаста цибуля 1 кг.;
  • Морква 1 кг.;
  • Болгарський перець 1 кг.;
  • Рисова крупа 0,2 кг.;
  • Морська сіль 40 гр.;
  • Цукор пісок 0,2 кг.;
  • Олія рослинна 0,3 л.;
  • Оцет яблучний 6 % 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Замочіть рисову крупу в холодній воді та залиште на 1 годину.
  2. Почистьте й вимийте всі овочі та поріжте їх на невеликі шматки, а моркву потріть на терці з великими отворами.
  3. Потім шматки томатів пропустіть через м’ясорубку чи подрібніть у блендері, щоб утворилась однорідна маса.
  4. До казану з потовщеним дном налийте небагато рослинної олії та обережно опустіть в неї цибулю, моркву, солодкий перець й смажте на протязі 15 хвилин.
  5. Додайте до овочів пюре з помідорів, прикрийте казан кришкою та тушкуйте їх ще 20 хвилин.
  6. Промийте рисову крупу, додайте її до овочевого салату та перемішайте.
  7. Тушкуйте 15 хвилин, посоліть, додайте цукор, яблучний оцет та варіть ще приблизно 10 хвилин.
  8. Готовим салатом наповніть стерильні банки та закатайте герметично.
  9. Потім їх переверніть кришкою донизу та не вкриваючи охолодіть.

Зимою відкриєш таку баночку, і можна подавати хоч в холодному вигляді, хоч розігріти, буде дуже смачно.