Пиріг «Зебра» на згущеному молоці
Пиріг «зебра» зі згущеного молока. У мене є багато варіантів пирога зебри і на кефірі, і на молоці, але ось на згущеному молоці мені подобається найбільше, якщо ще не пробували обов’язково приготуйте.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- вершкове масло – 150 г
- яйця – 3 шт
- сіль – 1/3 ч.л.
- ванілін – за смаком
- згущене молоко – 300 г
- борошно – 170 г (+ 1ст.л.)
- розпушувач – 1 ч.л.
- какао порошок – 1,5 ст.л.
Як приготувати пиріг «Зебра»
У миску кладемо 150 грам підтопленого вершкового масла, розбиваємо 3 яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером пару хвилин.
Тепер вливаємо згущене молоко 300 грам, перемішуємо. Відміряємо борошно 170 грам, додамо 1 ч.л. розпушувача, перемішуємо, додаємо просіяне борошно з розпушувачем в тісто і замішуємо тісто.
Тепер тісто розділимо на 2 рівні частини в одну частину додаємо 1,5 ст.л. какао порошку, в іншу 1 ст.л. борошна, щоб тісто було однакової консистенції.
Беремо форму, змащуємо маслом у мене форма діаметром 22 см, кладемо ложку темного кольору, далі ложку світлого і так чергуємо все тісто.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий пиріг витягаємо з форми даємо йому охолонути, розрізаємо і подаємо до до чаю.