Пиріжки з картоплею без дріжджів. Тісто на кефірі повітряне і просте
Вітаю, дорогі друзі! Сьогодні у нас в меню: пиріжки з незрівнянною начинкою. Пиріжки за нашим рецептом готуються дуже просто і ви зможете їх приготувати, навіть якщо у вас немає кулінарної майстерності і досвіду.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Пиріжки виходять пишними, рум’яними і настільки смачними, що їх з’їдять ще гарячими. Приготуйте цю страву за нашим рецептом і порадуйте своїх улюблених черговою смакотою.
Необхідні продукти:
- Борошно – 200 г
- Кефір – 130 г
- Сметана 25% – 25 г
- Половина жовтка – 13 г
- Цукор – 10 г
- Сіль – 2 г
- Сода на кінчику чайної ложки
- Олія рафінована без запаху 5 г
Інгредієнти для начинки
- Картопля – 300 г
- Цибуля – 300 г
- Вершкове масло – невеликий шматочок
- Соняшникова олія
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Як приготувати пиріжки з картоплею
Для початку приготуємо тісто. У сотейнику несильно нагріваємо кефір, сметану і половину жовтка. Теплий кефір зі сметаною наливаємо в миску з борошном, цукром, сіллю і замішуємо тісто. В середині грудочки робимо поглиблення, додаємо соду і продовжуємо замішувати. Руки злегка змащуємо олією, ще трохи розминаємо грудочку і формуємо тісто в кульку. Тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відпочити 15 хвилин.
Відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді. У сковорідці на олії і вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля підрум’яниться додаємо пару дрібок цукру і все перемішуємо. Пюре за смаком солимо, перчимо і змішуємо з обсмаженою цибулею. Начинка для пиріжків готова.
Невеликі шматочки тіста розкачуємо, додаємо начинку і скріплюємо краї. У сковорідку щедро наливаємо олію і смажимо пиріжки, виклавши швом на дно. Обсмажуємо з усіх боків до апетитно-золотистого кольору. Готові пиріжки подаємо до столу і насолоджуємося черговою приготованою смачною стравою.