Рецепт, ну дуже смачної Паски. Вже п’ятий рік печу і задоволена результатом

Пропонуємо напередодні свята Світлого Великодня приготувати за нашим рецептом смачні паски, які стануть найголовнішою стравою в цей світлий день на Вашому столі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти:

Для приготування тіста

  • Борошно – 1000г
  • Сіль – 20г
  • Цукор – 250г
  • Свіжі дріжджі – 100г
  • Жовтки – 300г
  • Молоко тепле – 300г
  • Вершкове масло – 400г
  • Ізюм – 200г
  • Кумкват зацукрований – 200г
  • В’ялений ананас – 200г
  • Шоколад молочний в таблетках – 230г
  • Цукати апельсина 200г
  • Горіхи волоські – 200г
  • Р0м або к0ньяк – 75 мл

Для крему-глазурі

  • Білки – 60г
  • Цукор – 150г
  • Борошно кукурудзяне – 20г
  • Борошно пшеничне – 30г
  • Мигдальні пелюстки на посипання приблизно – 50г

Приготування

Ставимо невелику каструлю на плиту, наливаємо в неї молоко і підігріваємо до теплого стану.

У миску насипаємо трохи борошна, додаємо дріжджі, цукор і ретельно перемішуємо. Додаємо тепле молоко, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб піднялася опара.

У тістомісильник висипаємо борошно, що залишилося, сіль і перемішуємо до однорідного стану. У цю борошняну масу викладаємо шматочками вершкове масло кімнатної температури і вимішуємо до однорідного стану. Вливаємо жовтки і ретельно змішуємо. Додаємо опару і доводимо до однорідного стану.

У тісто засипаємо родзинки, кумкват, в’ялений ананас, шоколад, горіхи і цукати апельсина, додаємо к0ньяк (р0м) і трохи перемішуємо.

Отриману масу викладаємо в миски, заповнюючи наполовину, накриваємо зверху харчовою плівкою і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі.

На деко виставляємо паперові форми для паски. Злегка розминаємо тісто і викладаємо його в форми, заповнюючи трохи менше, ніж на половину.

Даємо тісту трохи часу “піднятися”.

У розігріту до 150 градусів духовку ставимо деко з формами на 35-40 хвилин.

Якщо духовка велика, з конвекцією рекомендується температура 160 градусів і час – 40 хвилин.

За 5 хвилин перед тим, як витягувати паски з духовки, приступаємо до глазурі.

У каструлю з білками насипаємо цукор і збиваємо міксером до стану щільної піни.

Додаємо в глазур кукурудзяне (попередньо обсмажену на сковорідці) і пшеничне борошно, лопаткою перемішуємо до однорідної маси. Дістаємо паски з духовки.

В кондитерський пакет накладаємо крем і щедро покриваємо паски. Зверху рясно посипаємо мигдальними пелюстками. Додаємо маленьку дрібку солі (3-5 крупинок) на кожну паску.

Відправляємо в духовку на 7-10 хвилин при температурі 150 градусів.

Виймаємо паски з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на ніч.

Паски готові! Вони вийшли солодкими, щільними і ароматними. Всіх дивують своїм чудовим смаком і консистенцією.