Рецепт печива на кефірі просять всі подруги. Просто і смачно з яблучною начинкою

Тісто виходить м’яким, але не кришиться, довго залишається свіжим. В якості начинки можна брати не тільки яблука, але і інші солодкі начинки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка Рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 10 г;
  • масло вершкове, 120 г;
  • жовток, 1 шт;
  • цукор, 2 ст.л;
  • борошно, 300 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • сіль дрібка.

Для приготування начинки необхідно:

  • яблука, 6 шт;
  • цукор, близько 2 ст.л або більше;
  • ванілін за смаком;
  • масло вершкове, 1 ст.л.

Процес приготування печиво

Яблука чистимо від шкірки і трьом їх на грубій терці.

На сковорідці топимо вершкове масло, викладаємо яблучну масу, посипаємо цукром і перемішуємо.

Постійно перемішуючи, тушкуємо 5 хвилин до випаровування рідини. Охолоджуємо.

Для тіста в теплий кефір додаємо жовток і сіль, цукор.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем.

Додаємо шматочки холодного вершкового масла і перетираємо масу в крихту.

Вливаємо рідку масу і вимішуємо тісто. Маса виходить м’якою і еластичною. Накриваємо і відправляємо в холодильник на 15 хвилин.

Ділимо тісто на 2 частини і кожну розкачуємо до 4 мм. Змащуємо вершковим маслом і викладаємо начинку.

Звертаємо щільний рулет, який ріжемо на порційні шматочки.

Рецепт печива на кефірі просять всі подруги. Просто і смачно з яблучною начинкою

З другим пластом тістом чинимо також. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим жовтком.

Рецепт печива на кефірі просять всі подруги. Просто і смачно з яблучною начинкою

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.

Рецепт печива на кефірі просять всі подруги. Просто і смачно з яблучною начинкою

Печиво виходить дуже смачним, ароматним, ніжним, моїм гостям воно завжди дуже подобається, і я його постійно готую.