Іриски в домашніх умовах. Легко і смачно

Спробуйте приготувати іриски вдома, і Ви будете здивовані наскільки легко вони готуються.

Нам знадобиться:

  • Сметана – 300 г
  • Цукор – 300 г
  • Вершкове масло – 40 г
  • Ванілін – на кінчику ножа (за бажанням)

Покроковий рецепт приготування:

У невелику каструлю викладаю 300 г сметани, додаю 300 г цукру, ванілін на кінчику ножа і ретельно перемішую.

Ставлю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння і уварюють на повільному вогні до темно-карамельного кольору.

Коли маса придбає красивий карамельний колір додаю 40 г вершкового масла. Перемішую до однорідної маси і знімаю каструлю з вогню.

Переливаю масу в застелений пергаментом контейнер і залишаю застигати при кімнатній температурі.

Застиглу масу звільняю від паперу і нарізаю на порційні шматочки. Щоб було зручніше різати, після того як маса застигла, я прибрала контейнер в морозилку на 10 хвилин. Готові іриски зберігаю в холодильнику.

Приготуйте дану смакоту дітям, і вони забудуть про магазинні цукерки.