Іриски в домашніх умовах. Легко і смачно
Спробуйте приготувати іриски вдома, і Ви будете здивовані наскільки легко вони готуються.
Нам знадобиться:
- Сметана – 300 г
- Цукор – 300 г
- Вершкове масло – 40 г
- Ванілін – на кінчику ножа (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування:
У невелику каструлю викладаю 300 г сметани, додаю 300 г цукру, ванілін на кінчику ножа і ретельно перемішую.
Ставлю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння і уварюють на повільному вогні до темно-карамельного кольору.
Коли маса придбає красивий карамельний колір додаю 40 г вершкового масла. Перемішую до однорідної маси і знімаю каструлю з вогню.
Переливаю масу в застелений пергаментом контейнер і залишаю застигати при кімнатній температурі.
Застиглу масу звільняю від паперу і нарізаю на порційні шматочки. Щоб було зручніше різати, після того як маса застигла, я прибрала контейнер в морозилку на 10 хвилин. Готові іриски зберігаю в холодильнику.
Приготуйте дану смакоту дітям, і вони забудуть про магазинні цукерки.