Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл
Ніжна, смачна, соковита, горбуша, запечена в духовці під соусом «Бешамель» – ця страва зведе з розуму будь-кого.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Рекомендую приготувати на святковий стіл, щоб здивувати і порадувати гостей.
Інгредієнти для приготування горбуші:
- горбуша;
- 1 середня морква;
- 1 велика цибулина;
- 50 г вершкового масла;
- 3 ст. л. з гіркою борошна;
- 500 мл молока;
- сіль, чорний перець, мускатний горіх.
Рецепт приготування горбуші:
Горбушу розморожуємо при кімнатній температурі, обробляємо на філе, прибираємо хребет, реберні кістки, вирізаємо плавники, шкіру не знімаємо. Нарізаємо філе на невеликі шматочки.
Рибу солимо і перчимо, обвалюємо у борошні.
Обсмажуємо на соняшниковій олії по дві хвилини на кожній стороні. Горбушу викладаємо у форму, олією форму не змащуємо.
Щоб горбуша вийшла соковитою в духовці, її потрібно запікати з овочами і з соусом, горбуша буде просочуватися соком овочів і ніколи не вийде у вас сухою.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці.
У сковорідку вливаємо олію, коли олія нагріється додаємо овочі і обсмажуємо до готовності.
Зверху на горбушу викладаємо обсмажені овочі.
Приготуємо соус бешамель. Готується він не більше 5 хвилин і нічого складного в ньому немає.
У сотейник або невелику каструльку викладаємо вершкове масло, розтопити на повільному вогні, додаємо борошно і перемішуємо, обсмажуємо борошно пару хвилин.
Потім в два прийоми додаємо молоко, збиваємо вінчиком до однорідності.
Доводимо соус до кипіння, прибираємо з вогню, додаємо пів чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки чорного меленого перцю, дрібку мускатного горіха, ще раз перемішуємо і поливаємо соусом рибу.
Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Горбуша, запечена в духовці під смачним соусом готова, викладаємо на тарілку, прикрашаємо і подаємо на стіл! Всім смачного!