Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл

Ніжна, смачна, соковита, горбуша, запечена в духовці під соусом «Бешамель» – ця страва зведе з розуму будь-кого.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Рекомендую приготувати на святковий стіл, щоб здивувати і порадувати гостей.

Інгредієнти для приготування горбуші:

  • горбуша;
  • 1 середня морква;
  • 1 велика цибулина;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. з гіркою борошна;
  • 500 мл молока;
  • сіль, чорний перець, мускатний горіх.

Рецепт приготування горбуші:

Горбушу розморожуємо при кімнатній температурі, обробляємо на філе, прибираємо хребет, реберні кістки, вирізаємо плавники, шкіру не знімаємо. Нарізаємо філе на невеликі шматочки.

Рибу солимо і перчимо, обвалюємо у борошні.

Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл

Обсмажуємо на соняшниковій олії по дві хвилини на кожній стороні. Горбушу викладаємо у форму, олією форму не змащуємо.

Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл

Щоб горбуша вийшла соковитою в духовці, її потрібно запікати з овочами і з соусом, горбуша буде просочуватися соком овочів і ніколи не вийде у вас сухою.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці.

У сковорідку вливаємо олію, коли олія нагріється додаємо овочі і обсмажуємо до готовності.

Зверху на горбушу викладаємо обсмажені овочі.

Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл

Приготуємо соус бешамель. Готується він не більше 5 хвилин і нічого складного в ньому немає.

У сотейник або невелику каструльку викладаємо вершкове масло, розтопити на повільному вогні, додаємо борошно і перемішуємо, обсмажуємо борошно пару хвилин.

Потім в два прийоми додаємо молоко, збиваємо вінчиком до однорідності.

Доводимо соус до кипіння, прибираємо з вогню, додаємо пів чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки чорного меленого перцю, дрібку мускатного горіха, ще раз перемішуємо і поливаємо соусом рибу.

Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл

Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл

Горбуша, запечена в духовці під смачним соусом готова, викладаємо на тарілку, прикрашаємо і подаємо на стіл! Всім смачного!

Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл