Святковий салат “Мозічус” за копійки
Смачний салат який виручає в будь-яке свято, а вже зовсім скоро начнуться свята, тому радимо Вам зберегти собі цей рецепт.
Необхідні продукти
- 250 грам курячої печінки
- 2 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 4 курячих яйця
- 2 солоні огірки
- рослинна олія
- 250 грам майонезу
Починаємо приготування
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Очищену моркву натираємо на тертці.
У сковороду наливаємо трохи олії і кладемо овочі. Тушкуємо їх до м’якого стану.
Курячу печінку відварюємо до готовності і остуджуємо.
На тарілку ставимо рознімне кільце (діаметр 18 см.) І збираємо салат.
Картоплю відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці. Викладаємо її першим шаром на тарілку. Злегка солимо і змащуємо майонезом.
Курячу печінку нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо другим шаром на салат. Її також присолюємо і промазуємо майонезом.
Потім викладаємо шар з охололи овочів, а на них – терті солоні огірки. Зверху робимо майонезну сіточку.
Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо підготовлені продукти окремо на грубій тертці.
Зверху на шар з огірків викладаємо білки і змащуємо їх майонезом. А потім викладаємо шар жовтків.
Готовий салат прибираємо в холодильник просочуватися на декілька годин, а потім прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.
Скоштувавши цей салат, друзі будуть просити у вас рецепт.