Тане в роті, а не в руках: швидкий пирога смачного і м’якого торта
Один з легких рецептів пирога, який зможе зробити навіть початківець кулінар. В якості просочення або крему беріть будь-який джем, варення, приготуйте крем.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт;
- цукор, 6 ст.л;
- масло вершкове розм’якшене, 100 г;
- сметана, 250 г;
- сіль дрібка;
- розпушувач, 15 г;
- борошно, 230 г;
- варення, абрикоси або сухофрукти.
Процес приготування швидкого пирога
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з сіллю і цукром, розтираємо масу до однорідності.
Вводимо в масу яйця і перебиваємо все віночком.
Додаємо рікоту або сметану, вимішуємо до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо досить густе тісто.
Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.
Зверху можна викласти шматочки сухофруктів або часточки стиглих абрикосів, ягоди.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
Остиглий пиріг змащуємо зверху абрикосовим джемом або іншим варенням.
Щоб вийшло ще смачніше, зверху на джем можна викласти крем з збитої густої сметани і цукрової пудри або полити розтопленим шоколадом.
Пиріг дуже пишний, вологий, ніжний, можна навіть розрізати на два коржі і сформувати тортик з різними прошарками.