Заварний крем на молоці та яйцях

Може підійти для еклерів, Наполеона і так далі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо

СКЛАДОВІ:

  • масло вершкове — 200 г
  • молоко — 140 мл
  • яйця курячі — 1 шт.
  • цукор — ½ склянок
  • борошно пшеничне — 1 ст.л.

Приготування:

Змішати 1 яйце, борошно і 40 мл молока.

В окремій ємності з’єднати 0.5 склянки цукру, 0,5 склянки молока (100 мл). Нагріти отриману суміш на плиті до розчинення цукру, поступово помішуючи.

Додати тонкою цівкою в ємність з солодким молоком масу з яєць, борошна і молока. Вміст довести до кипіння і про варити 1-2 хвилини, не припиняючи помішувати.

Зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.

200г м’якого масла збити міксером до отримання пишної консестенціі. Додаючи невеликими порціями в приготоване заздалегідь масу. За бажанням можна додати какао, коньяк, ванілін і так далі.

Крем готовий до подальшого використання.