Варю вдома ніжну варену докторську ковбасу. Рецепт, який обожнюють всі мої подруги

Спробуйте зробити ковбасу за цим рецептом – вам точно сподобається!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

продукти:

м’ясо свиняче, 700 г;

яловичина, 300 г;

молоко крижане, 400 г;

яйце, 1 шт;

сіль звичайна, 13 г;

сіль нітратна, 10 г;

горіх мускатний, 0.25 ч.л.

Як приготувати ковбасу докторську:

В принципі, м’ясо ви можете брати будь-яке за своїм смаком. Наприклад, можна і куряче взяти і поєднувати його зі свининою.

М’ясо ріжемо шматками і перетворюємо в фарш.

Перекручуємо ще раз фарш, щоб ковбаса була ніжною.

Заправляємо фарш сіллю нитритной і звичайної, спеціями, додаємо яйце і вливаємо крижане молоко.

Порада: якщо у вас немає нітратної солі, тоді беремо 23 г звичайної.

Добре вимішуємо масу руками або за допомогою кухонного комбайна.

Ділимо фарш на 3 частини.

Викладаємо кожну частину на харчову плівку, робимо ковбасу, щільно обертаємо плівкою, краю зав’язуємо.

Духовку включаємо на 75 градусів.

Воду в каструлі кип’ятимо, опускаємо ковбасу, придавлюємо її і відправляємо каструлю в духовку на 2 години.

Швидко охолоджуємо ковбасу під крижаною водою – це займе хвилин 20 – 30.

Виймаємо ковбасу з плівки і подаємо до столу.

Щоб зберігати ковбасу в холодильнику, упаковуйте її в вакуум. Така ковбаса зберігається в холодильнику до 5 днів, морозити її не раджу, стане водянистою.

Смачного!

Не вдається скопіювати.