Вся справа в правильному тісті: розповідаю, як я роблю найшвидші і пишні оладки без дріжджів

Це один з найбільш вдалих рецептів оладок: я довго його шукала і перепробувала масу варіантів. Але тільки цей дозволяє робити дуже пишні і не жирні оладки, які подобаються всім, хто хоч раз пробував.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 500 г;
  • яйце, 1 шт;
  • борошно, близько 430 г;
  • сіль щіпка 4
  • цукор, 1 ст.л;
  • ванілін за смаком;
  • сода, 1 \ 2 ч.л;
  • варення будь-яке.

Процес приготування

Кефір я беру найжирніший, тоді оладки виходять найбільш вдалими.

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, а кефір – взагалі теплим.

Змішуємо кефір з сіллю, яйцем і цукром, ваніліном до смаку.

Борошно просіваємо і всипаємо частинами, вимішуємо густе тісто.

У невеликій кількості борошна всипаємо соду і вводимо цю суміш в тісто, вимішуємо.

Порада: соду я вводжу в майже готове тісто, перед обсмажуванням оладок. Тоді вони і виходять дуже пишними.

Розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яності.

Подавайте з будь-яким варенням, сметаною, шоколадною пастою, медом. Такі пишні оладки точно стануть вашими улюбленими і завжди будете їх готувати на сніданок.