Яловичина в особливому маринаді, ви будете приємно здивовані
Як зробити яловичину м’якою і соковитою?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Смачний маринад для стейка з яловичини. Васабі можна замінити на гостру гірчицю. Ці інгредієнти добре розм’якшують м’ясо, а гострота іде під час обсмажування.
Інгредієнти
- Яловичина — 500 грамів
- Васабі — 2 ст. л. (або гостра російська гірчиця)
- Соєвий соус — 2 ст. л.
- Часник — 1 головка
- Рослинна олія — 1 ст. л.
- Кунжут — 15 грамів
- Чорний перець — за смаком
Приготування
1. Змішати 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. васабі (або гострої гірчиці).
2. Обмазати яловичину маринадом і залишити маринуватися. Чим більше м’ясо буде маринуватися, тим інтенсивніше буде смак соєвого соусу і васабі. Якщо будете маринувати в холодильнику, то необхідно дістати з холодильника десь за 1-1,5 години, щоб м’ясо прогрілося до кімнатної температури.
3. На сковороді розігріти рослинну олію та обсмажити зубчики часнику. Для прожарювання «медіум» смажити стейк по 2-2,5 хвилини з кожного боку. Готовий стейк зняти зі сковороди, загорнути у фольгу і залишити відпочивати на 10-15 хвилин.
4. Обсмажити на сковороді кунжут. Посипати стейк зі всіх сторін кунжутом. Для подачі можна використовувати соус васабі, тонко нарізаний дайкон (японська редька), соєвий соус.