За порадою бабусі я часто готую капустяний пиріг «Швидкий» на сковороді
Багато хто любить пироги з капустою, але возитися з тістом хоче не кожен. Приготувати таку страву можна на сковороді, а замішувати тісто не доведеться. Цей простий рецепт дала мені моя бабуся. Вона часто готувала його, коли я була маленька.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти, необхідні для приготування
- 350-400 грамів капусти;
- 1-2 картоплини;
- 2 яйця;
- 2-3 чайні ложки сметани;
- 2-3 столові ложки борошна;
- сіль перець;
- будь-яка зелень.
Процес приготування
Картоплю треба натерти на тертці і віджати, щоб позбавитися від зайвої рідини.
Шаткуємо капусту. Якщо вона стара, потрібно залити її кип’ятком, а потім, через кілька хвилин, злити рідину.
Перемішуємо капусту і картоплю. Додаємо сіль, перець, подрібнену зелень. Туди ж відправляємо яйця і сметану, все ретельно перемішуємо. Далі потрібно насипати борошно і знову перемішати.
На сковороду наливаємо олію і ставимо її на вогонь. Коли вона нагріється, викладаємо в неї капустяно-картопляну масу і розрівнюємо. Накриваємо кришкою.
Пиріг потрібно обсмажити з двох сторін на протязі 15 хвилин кожна. Вогонь при цьому повинен бути слабким. Подавати можна зі сметаною або часниковим соусом.