Загортаю фарш в лаваш і отримую смачний перекус або навіть вечерю
Якщо Ви любите лаваш і все, що з ним пов’язано, то приготуйте обов’язково страву за цим рецептом!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Складові:
- Лаваш – 2 шт.
- Будь-який фарш – 300 гр.
- Червоний солодкий перець – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Помідори – 3 шт. (Томатний соус -100 мл).
- Сир – 100 гр.
- Сметана – 2 ст. ложки.
- Сіль, цукор і спеції – за смаком.
Покроковий рецепт:
1. На добре розігріту сковорідку вливаємо олію і відправляємо фарш. Солимо, перчимо до смаку і обсмажуємо до готовності. Готовий фарш перекладаємо в окрему тарілку.
2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. У цю ж сковорідку, де обсмажували фарш, вливаємо трохи соняшникової олії і викладаємо цибулю.
3. Болгарський перець дрібно нарізаємо і відправляємо до цибулі.
4. Два помідора подрібнити в блендері до стану пюре або використовувати вже готовий томатний соус. Відправляємо в сковорідку, солимо, додаємо трохи цукру і італійські трави. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
5. У сковорідку до овочів відправляємо фарш і тушкуємо разом ще 5 хвилин.
6. Сир натираємо на дрібній тертці.
7. Лаваш нарізаємо на квадрати. В серединку кладемо трохи сиру, зверху фарш з овочами і звертаємо в конвертик.
8. Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією і викладаємо конвертики з начинкою. Кожен конвертик змащуємо сметаною і посипаємо сиром.
9. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
Конвертики з лаваша виходять дуже смачними з соковитою начинкою. А подати їх можна як самостійну страву! Це один з улюблених моїх рецептів! Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!