Заварний крем на молоці та яйцях
Може підійти для еклерів, Наполеона і так далі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо
СКЛАДОВІ:
- масло вершкове — 200 г
- молоко — 140 мл
- яйця курячі — 1 шт.
- цукор — ½ склянок
- борошно пшеничне — 1 ст.л.
Приготування:
Змішати 1 яйце, борошно і 40 мл молока.
В окремій ємності з’єднати 0.5 склянки цукру, 0,5 склянки молока (100 мл). Нагріти отриману суміш на плиті до розчинення цукру, поступово помішуючи.
Додати тонкою цівкою в ємність з солодким молоком масу з яєць, борошна і молока. Вміст довести до кипіння і про варити 1-2 хвилини, не припиняючи помішувати.
Зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.
200г м’якого масла збити міксером до отримання пишної консестенціі. Додаючи невеликими порціями в приготоване заздалегідь масу. За бажанням можна додати какао, коньяк, ванілін і так далі.
Крем готовий до подальшого використання.