Здивувала гостей безкістковою скумбрією: незвичайний метод засолювання
Про цей дивовижний рецепт дізналася недавно і так він мені сподобався, що вже кілька разів солила скумбрію таким методом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Закуска виходить приголомшлива, в цьому я переконалася, коли пригостила своїх гостей в цю п’ятницю. Деякі навіть не зрозуміли, чому скумбрія нарізана на цілі шматочки, але при цьому без центральної кістки.
Необхідні продукти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Суміш перців – 1/2 ч.л.
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування:
Отже, перш за все відріжте голову і хвіст. Розпоріть блюшко, видаліть нутрощі і кістки. Ретельно промийте під проточною водою.
Промокніть паперовою серветкою або рушником, щоб не було зайвої вологи.
Гарненько присоліть рибу з усіх боків, зайву сіль струсіть.
Соліть за своїм смаком, я люблю коли риба слабосолена.
Розстеліть фольгу і викладіть на неї філе скумбрії.
Потім посипте сумішшю перців.
Натріть часник на дрібній тертці або пропустіть через часникодавку і раномерно розітріть.
Складіть філе і оберніть фольгою, чим щільніше, тим краще.
Залиште при кімнатній температурі на 2 години.
Потім приберіть в морозилку на 3 години.
Дістаньте з морозилки, хай полежить хвилин 15 і відразу наріжте на шматочки.
Розморожену рибу не вийде нарізати на рівні стейки.
Мені здавалося, що часник в солоній рибі недоречний, а виявилося це дуже смачно. Спробуйте, може і вам сподобається, адже рецепт дуже простий.