Здивувала гостей безкістковою скумбрією: незвичайний метод засолювання

Про цей дивовижний рецепт дізналася недавно і так він мені сподобався, що вже кілька разів солила скумбрію таким методом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Закуска виходить приголомшлива, в цьому я переконалася, коли пригостила своїх гостей в цю п’ятницю. Деякі навіть не зрозуміли, чому скумбрія нарізана на цілі шматочки, але при цьому без центральної кістки.

Необхідні продукти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Суміш перців – 1/2 ч.л.
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

Отже, перш за все відріжте голову і хвіст. Розпоріть блюшко, видаліть нутрощі і кістки. Ретельно промийте під проточною водою.

Здивувала гостей безкістковою скумбрією: незвичайний метод засолювання

Промокніть паперовою серветкою або рушником, щоб не було зайвої вологи.

Гарненько присоліть рибу з усіх боків, зайву сіль струсіть.

Соліть за своїм смаком, я люблю коли риба слабосолена.

Здивувала гостей безкістковою скумбрією: незвичайний метод засолювання

Розстеліть фольгу і викладіть на неї філе скумбрії.

Потім посипте сумішшю перців.

Натріть часник на дрібній тертці або пропустіть через часникодавку і раномерно розітріть.

Складіть філе і оберніть фольгою, чим щільніше, тим краще.

Здивувала гостей безкістковою скумбрією: незвичайний метод засолювання
Здивувала гостей безкістковою скумбрією: незвичайний метод засолювання

Залиште при кімнатній температурі на 2 години.

Потім приберіть в морозилку на 3 години.

Дістаньте з морозилки, хай полежить хвилин 15 і відразу наріжте на шматочки.

Розморожену рибу не вийде нарізати на рівні стейки.

Мені здавалося, що часник в солоній рибі недоречний, а виявилося це дуже смачно. Спробуйте, може і вам сподобається, адже рецепт дуже простий.

Здивувала гостей безкістковою скумбрією: незвичайний метод засолювання