Знайшла в старій газеті рецепт торта з яблуками і лимонним желе: ну дуже смачно

Одного разу у себе вдома я випадково знайшла стару газетну вирізку з кулінарним рецептом. У ній розповідалося про готування торта з яблуками і лимонним желе. Мені захотілося зробити ці ласощі своїми руками. Коли я спробувала випічку, то ні разу не пошкодувала про витрачений час. Торт виявився дуже смачним і ароматним. У статті я поділюся його рецептом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

Для приготування бісквітного тіста вам знадобляться наступні продукти:

  • борошно і цукор — по 5 столових ложок;
  • яйця — 5 штук;
  • розпушувач — чайна ложка.

Для створення яблучної маси підготуйте наступні інгредієнти:

  • яблука кислих сортів — 2 кг;
  • вода — три чверті склянки;
  • лимонне желе — 2 пакетика.

Щоб приготувати крем, вам будуть потрібні:

  • густі вершки — 1,5 склянки;
  • окріп — стакан;
  • прозоре желе для торта — пакетик.

Для оформлення вироби вам знадобиться:

  • здобне печиво — близько 100 г;
  • молочний темний шоколад — плитка;
  • вершкове масло — столова ложка;
  • молоко — пара столових ложок.

Підготуйте міксер, формочку 25 х 36 см і пергаментний папір.

Готуємо тісто

Розбийте яйця. Покладіть білки і жовтки в різні миски. Киньте білки в чашу міксера. Збийте їх до пінистої консистенції. Поступово додавайте цукор і жовтки. Після кожного додавання збивайте масу.

Пропустить борошно з розпушувачем через сито. Насипте суху суміш в окремий посуд і влийте яєчна—цукрову масу. Замісити тісто ложкою або лопаткою. Викладіть його в формочку з пергаментним папером.

Випікаємо

Розжарити духовку до + 170 °. Випікайте основу для пирога близько 20-25 хвилин. Охолодить бісквіт.

Готуємо і додаємо яблучну масу

Яблука очистіть від шкірки, видаліть насіння і порубати дрібними шматочками. Покладіть їх в каструлю і проваріть до повного розм’якшення. Додайте воду і дочекайтеся закипання рідини.

Зніміть каструлю з вогню. Киньте в неї вміст пакетиків з лимонним желе і перемішайте з яблуками. Залиште масу на 5-10 хвилин, щоб вона загусла.

Візьміть формочку з охолодженим бісквітом.

Нанесіть на поверхню випічки яблучну масу і дайте їй охолонути.

Робимо крем

Киньте пакетик прозорого желе в окріп. Перемішайте масу. Збийте жирні вершки до твердих піків. Поступово вливайте в вершкову масу прозоре желе, постійно помішуючи. Нанесіть крем поверх яблучно—лимонної маси і рівномірно розподіліть його по поверхні пирога.

Додаємо печиво і шоколад

Викладіть поверх вершкового крему шар здобного печива. Розламайте шоколадну плитку на частини. Розтопіть шматочки на водяній бані разом з молоком і вершковим маслом. Покрийте печиво шаром розтопленого шоколаду. Дайте шоколадній масі деякий час охолонути при кімнатній температурі. Потім відправите торт в холодильник на кілька годин. Подавайте десерт на стіл з чашкою чаю.