5 салатів до святкового Великоднього столу

Пропоную вам підбірку простих весняних салатів. Всі вони ситні. легкі і красиві. Вони стануть справжньою окрасою не тільки Пасхального столу, але і будь-якого свята. Зберігайте собі в скарбничку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Салат з тунцем і овочами

5 салатів до святкового Великоднього столу

Необхідні продукти

  • 200 грам огірків
  • 150 грам помідорів
  • 2 курячих яйця
  • 160 грам консервованого тунця

Для соусу

  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • 1 столова ложка яблучного оцту (лимонного соку)
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.

Огірки розрізаємо на 2 частини і нарізаємо напівкружечками. Помідори нарізаємо шматочками.

Очищені яйця розрізаємо на 4-6 частин.

На дно тарілки кладемо огірки, зверху розкладаємо яйця, потім помідори і шматочки тунця.

Приготуємо заливку. У миску вливаємо олію, додаємо яблучний оцет, додаємо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо.

Готовим соусом поливаємо салат і подаємо до столу.

Салат з булгуром

5 салатів до святкового Великоднього столу

Необхідні продукти

  • 250 грам помідорів
  • 250 грам огірків
  • 2 солодких перця
  • півсклянки булгура
  • половина цибулини
  • зелень
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • половина лимона
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Булгур кладемо в миску і добре промиваємо.

У сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо і викладаємо булгур. Обсмажуємо його на середньому вогні 2-3 хвилини. Потім вливаємо склянку кип’ятку, перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо 15 хвилин. Готовий булгур охолоджуємо.

Огірки нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиком. Помідори нарізаємо великими шматочками.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо підготовлену зелень.

Всі продукти перекладаємо в салатник, додаємо сіль, перець за смаком, видавлюємо сік з лимона, додаємо оливкову олію, перемішуємо і подаємо до столу.

Салат з редискою, огірками і зеленню

5 салатів до святкового Великоднього столу

Необхідні продукти

  • 200 грам редиски
  • 4 курячих яйця
  • 2 огірка
  • 150 грам зеленої цибулі
  • зелень
  • 2 столові ложки йогурту або сметани
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Редиску нарізаємо невеликими кубиками. Огірок нарізаємо невеликими шматочками.

Яйця відварюємо, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиком. Подрібнюємо приготовлену зелень і зелену цибулю.

Всі підготовлені продукти кладемо в миску. Салат солимо і перчимо до смаку, заправляємо йогуртом, перемішуємо і подаємо до столу.

Салат з куркою і квасолею

5 салатів до святкового Великоднього столу

Необхідні продукти

  • 300 грам курячого філе
  • 1 банка консервованої квасолі
  • 2 помідори
  • 2 огірка
  • 2 столові ложки йогурту
  • зелень
  • Зелена цибуля
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Куряче філе запікаємо або обсмажуємо до готовності.

Огірки нарізаємо брусочками. Куряче філе нарізаємо смужками.

Помідори розрізаємо на 4 частини, видаляємо середину і нарізаємо смужками. Подрібнюємо приготовлену зелень і зелену цибулю.

Всі продукти перекладаємо в миску, додаємо консервовану квасолю, сіль, перець і йогурт. Все добре перемішуємо і подаємо до столу.

Салат «Чарівні крихти»

5 салатів до святкового Великоднього столу

Необхідні продукти

  • 300 грам помідорів «Черрі»
  • 15 штук перепелиних яєць
  • 1 банка маслин
  • 100 грам міні «Моцарелли»
  • пів столової ложки кунжуту
  • зелень

Для соусу

  • 3 столові ложки соняшникової олії
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 чайна ложка гірчиці діжонської
  • 1 чайна ложка меду
  • 1 чайна ложка італійських трав
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо. Помідори промиваємо, розрізаємо на 2 частини. Яйця також розрізаємо на 2 половинки.

На тарілку викладаємо помідори, яйця, маслини і розкладаємо міні «Моцареллу». Зверху розкладаємо листочки зелені.

У миску кладемо сіль, перець, італійські трави, вливаємо олію, додаємо гірчицю, мед і лимонний сік. Все добре перемішуємо.

Готовою заправкою поливаємо салат, присипаємо його кунжутом і подаємо до столу.