5 салатів до святкового Великоднього столу
Пропоную вам підбірку простих весняних салатів. Всі вони ситні. легкі і красиві. Вони стануть справжньою окрасою не тільки Пасхального столу, але і будь-якого свята. Зберігайте собі в скарбничку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Салат з тунцем і овочами
Необхідні продукти
- 200 грам огірків
- 150 грам помідорів
- 2 курячих яйця
- 160 грам консервованого тунця
Для соусу
- 2 столові ложки соняшникової олії
- 1 столова ложка яблучного оцту (лимонного соку)
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.
Огірки розрізаємо на 2 частини і нарізаємо напівкружечками. Помідори нарізаємо шматочками.
Очищені яйця розрізаємо на 4-6 частин.
На дно тарілки кладемо огірки, зверху розкладаємо яйця, потім помідори і шматочки тунця.
Приготуємо заливку. У миску вливаємо олію, додаємо яблучний оцет, додаємо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо.
Готовим соусом поливаємо салат і подаємо до столу.
Салат з булгуром
Необхідні продукти
- 250 грам помідорів
- 250 грам огірків
- 2 солодких перця
- півсклянки булгура
- половина цибулини
- зелень
- 3 столові ложки оливкової олії
- половина лимона
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Булгур кладемо в миску і добре промиваємо.
У сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо і викладаємо булгур. Обсмажуємо його на середньому вогні 2-3 хвилини. Потім вливаємо склянку кип’ятку, перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо 15 хвилин. Готовий булгур охолоджуємо.
Огірки нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиком. Помідори нарізаємо великими шматочками.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо підготовлену зелень.
Всі продукти перекладаємо в салатник, додаємо сіль, перець за смаком, видавлюємо сік з лимона, додаємо оливкову олію, перемішуємо і подаємо до столу.
Салат з редискою, огірками і зеленню
Необхідні продукти
- 200 грам редиски
- 4 курячих яйця
- 2 огірка
- 150 грам зеленої цибулі
- зелень
- 2 столові ложки йогурту або сметани
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Редиску нарізаємо невеликими кубиками. Огірок нарізаємо невеликими шматочками.
Яйця відварюємо, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиком. Подрібнюємо приготовлену зелень і зелену цибулю.
Всі підготовлені продукти кладемо в миску. Салат солимо і перчимо до смаку, заправляємо йогуртом, перемішуємо і подаємо до столу.
Салат з куркою і квасолею
Необхідні продукти
- 300 грам курячого філе
- 1 банка консервованої квасолі
- 2 помідори
- 2 огірка
- 2 столові ложки йогурту
- зелень
- Зелена цибуля
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Куряче філе запікаємо або обсмажуємо до готовності.
Огірки нарізаємо брусочками. Куряче філе нарізаємо смужками.
Помідори розрізаємо на 4 частини, видаляємо середину і нарізаємо смужками. Подрібнюємо приготовлену зелень і зелену цибулю.
Всі продукти перекладаємо в миску, додаємо консервовану квасолю, сіль, перець і йогурт. Все добре перемішуємо і подаємо до столу.
Салат «Чарівні крихти»
Необхідні продукти
- 300 грам помідорів «Черрі»
- 15 штук перепелиних яєць
- 1 банка маслин
- 100 грам міні «Моцарелли»
- пів столової ложки кунжуту
- зелень
Для соусу
- 3 столові ложки соняшникової олії
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 чайна ложка гірчиці діжонської
- 1 чайна ложка меду
- 1 чайна ложка італійських трав
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо. Помідори промиваємо, розрізаємо на 2 частини. Яйця також розрізаємо на 2 половинки.
На тарілку викладаємо помідори, яйця, маслини і розкладаємо міні «Моцареллу». Зверху розкладаємо листочки зелені.
У миску кладемо сіль, перець, італійські трави, вливаємо олію, додаємо гірчицю, мед і лимонний сік. Все добре перемішуємо.
Готовою заправкою поливаємо салат, присипаємо його кунжутом і подаємо до столу.