Холодець за цим рецептом завжди виходить чудовим

Важливо розуміти що холодець забирає багато часу в приготуванні, тому неможна допустити щоб він не получився. В цій статті основні правила пригтування холодцю.

Складові:

  • М’ясо яловичина 700 гр.;
  • М’ясо свинина 1,5 кг.;
  • Ніжки свинячі 3 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Морква 1 шт.;
  • Часник 3 зубки;
  • Вода 5,5 л.
  • Лавровий лист;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  1. Промийте та замочіть м’ясо у воді на 4 години.
  2. Пошкребіть шкірку ніжок для видалення бруду.
  3. Складіть все в каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Після закипання проварюємо 10 хвилин та збираємо піну.
  4. Злийте воду та залийте нову так, щоб вона покривала м’ясо на 4 см.
  5. Ввімкніть найменший вогонь та варіть 5 годин з трішки відкритою кришкою, час від часу знімаючи піну.
  6. Коли до закінчення залишиться 2 години, посоліть за смаком, але коли страва охолоне, солоність трішки зменшиться.
  7. Коли до закінчення залишиться 1 година, додайте почищену моркву та цибулю, лавровий лист.
  8. Вимкніть вогонь, дістаньте м’ясо та дайте охолонути бульйону.
  9. Часник пропустіть через прес та додайте до рідини.
  10. Подрібнюємо м’ясо на малі шматки, розкладаємо по формах та розливаємо бульйон.
  11. Декорувати можна кружечками моркви, зеленню.

Приготуйте холодець за цим рецептом і Ви будете здивовані результатом.