Ніжні булочки з особливим смаком

А Чи пробували Ви колись булочки з начинкою груші? Якщо ні то ця стаття для Вас. Ви будете приємно вражені.

Інгредієнти:

  • молоко тепле і сметана по 100 мл;
  • дріжджі сухі, 7 г;
  • цукор, 50 г;
  • жовтки, 2 шт;
  • масло вершкове, 80 г;
  • сіль;
  • мука, 400 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • груша, 400 г;
  • масло вершкове м цукор по 50 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г.

Для приготування посипання візьміть:

  • цукор, борошно і масло вершкове по 50 г.

Процес приготування

У теплому молоці розчиняємо цукор, дріжджі і пару ложок борошна, перемішуємо і залишаємо, щоб активувати дріжджі.

Масло вершкове розтоплюємо і охолоджуємо, вливаємо в масу, перемішуємо.

Додаємо сметану, жовтки, сіль, перемішуємо.

Сипимо просіяне борошно частинами і добре вимішуємо м’яке і піддатливе тісто. При необхідності, можна трохи додати борошна, але не переборщіть. Залишаємо в теплому місці на 1 годину, накривши рушником.

Груші очистимо від шкірки і ріжемо кубиками, викладаємо в сковорідку з вершковим маслом і посипаємо цукром. Тушкуємо від 3 до 5 хвилин, шумівкою виймаємо шматочки з соку і даємо стекти.

Коли грушева маса стече і охолоне, змішуємо з крохмалем.

Для посипання перетираємо всі інгредієнти руками.

Формуємо пиріжки з начинкою і викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Накриваємо і даємо настоятися 10 хвилин.

Змащуємо пиріжки збитим жовтком з ложкою молока і обсипаємо посипкою.

Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.

Тісто виходить дуже м’яким і повітряним, воно добре піддається формуванню, тому булочки і пиріжки, пироги, можна робити в самих різних видах – класичних, трояндочках, косичках або равликах.

Ось такий простий рецепт. Який приготувати зможе навіть новачок.